Den smärtsamma benförlängingen gjorde henne sängliggande i nästan tre år. 
Den smärtsamma benförlängingen gjorde henne sängliggande i nästan tre år. 

Kortväxta Sanika Hussain, 25, mobbades av klasskamraterna för sin längd. Då bestämde hon sig för att genomgå en smärtsam benförlänging som gjorde henne sängliggande i tre år.

Bulls

Efter flera års lidande har hennes dröm om längre ben gått i uppfyllelse.

Sanika Hussain från Badford, England är 135 centimeter lång och har under hela sin skoltid blivit mobbat för att hon är kortväxt, rapporterar The Mirror.

– När jag växte upp brukade mobbarna skrika dvärg eller freak till mig, och jag trodde på dem. Mitt självförtroende bröt samman, säger hon.

Medan Sanikas klasskamrater blev längre för varje år slutade hon till sin stora förtvivlan att växa i tidig ålder.

– Allt jag ville var att utvecklas precis som alla andra i min ålder och ha vänner och pojkvän, i stället blev jag deprimerad säger hon.

LÄS MER: Kent blev mobbad i skolan – 36 år senare hämnades han rejält​

Sedan dess har hon alltid haft en dröm om att göra en benförlängning. Ingreppet är smärtsamt och komplicerat men 2010 fick hon till slut möjlighet att genomföra det hon längtat efter så länge.

Det tog mer än fyra år att förlänga benen som nu är nio centimeter längre. Även om det inte kan tyckas göra så stor skillnad betyder varje ny centimeter mycket för Sanika.

– Jag känner mig äntligen bekväm i min kropp, säger hon.

LÄS MER: Svenskt företag hyr ut kortvuxna för ”dvärgkastning”

Hennes ben har blivit svårt ärrade efter proceduren och hon spenderade nästan tre år liggandes på rygg med ställningar runt benen för att få benen att bli längre. Hon behövde dessutom stort stöd för att lära sig att börja gå igen.

Trots det enorma lidandet tycker Sanika att det var värt det.

– Nu ser jag inte mig själv som ett freak längre. Jag är bara en liten kvinna, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa