I flera år hade Ewa Libera och hennes dotter Sanna Lagerwall, 9, stört sig på de många hundbajspåsarna vid Sisjön i Göteborg. När de väl bestämde sig för att plocka upp dem insåg de hur illa det var: De hittade nämligen 172 stycken på 2,5 kilometer.

Google/privat.

Hur tänker ni, hundägare? Frågar sig Sanna på bilden. 

När 9-åriga Sanna Lagerwall hade ett projekt i skolan där hon skulle tjäna pengar till ett skolbygge i Afrika erbjöd hennes mamma Ewa Libera ett jobb: Att samla upp hundbajspåsarna runt Sisjön i Göteborg.

– Vi hade alltid retat oss på det. Att folk förpackar bajset i plast för att sedan låta det ligga kvar i skogen. Hela familjen bryr oss mycket om djur och natur, så vi förstår inte riktigt hur de tänker, säger Ewa Libera.

Bara en kort stund efter att arbetet påbörjats insåg de dock sina begränsningar. De hittade nämligen 172 bajspåsar på en så kort sträcka som 2,5 kilometer.

– Då insåg jag att vi nog inte kunde slutföra hela jobbet själva. Vi hade ju mest sett de rosa påsarna. Men nu tog vi ju verkligen upp allt, vilket var helt ofattbart mycket. 

Tanken var sedan att ta en bild på Sanna med alla påsar för att sätta upp på parkeringen invid sjön, med uppmaningen ”tänk efter”. Samma bild valde även Ewa att lägga upp på sin Facebooksida. I skrivande stund har bilden delat över 7 000 gånger.

– Det hade jag aldrig kunnat vänta mig. Jag tänkte att mina kompisar skulle se det mest. Det kanske handlar om att folk har sett det här men kanske aldrig uttryckt det tidigare. Många känner nog igen sig.

GT var först med att berätta om Sannas skitjobb.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset