Sanna Nielsen säger att flera bitar i hennes liv föll på plats när hon fyllde 30 år förra året. 
Sanna Nielsen säger att flera bitar i hennes liv föll på plats när hon fyllde 30 år förra året. 

Sanna Nielsen har visat upp flera nya sidor av sig själv i rollen som programledare för Melodifestivalen – och överraskat sig själv. – Jag har fått en helt ny bild av mig själv, säger hon.

Programledarduon Sanna Nielsen, 30 och Robin Paulsson, 31, hyllas som programledare för årets Melodifestival. Det är inte bara tittarna som fått se nya sidor av förra årets Melodifestivalvinnare – även Sanna Nielsen själv har upptäckt nya sidor hos sig själv.

– Till exempel när vi spelat in sketcher har jag inte känt mig så trygg men jag har utmanat mig att våga vara pinsam. Det var skönt att känna att jag kunde vara det, när jag var yngre var jag så rädd för att göra fel, säger hon.

Sanna Nielsen berättar att hennes inre trygghet kommit med åldern. 

– Jag fyllde 30 år i november och då var det som att alla bitar föll på plats. Jag kände att det blir som det blir och slutade tänka så mycket på vad som är rätt. Nu känner jag mest att jag vill testa på att göra så mycket som möjligt i livet.

Om det innebär att hon kommer att ställa upp i Melodifestivalen igen återstår att se.

– Man ska aldrig säga aldrig. Att vara programledare i Melodifestivalen har fått mig att känna ännu mer hur mycket jag tycker om det här programmet. Men samtidigt känner jag att eftersom jag vann förra året och kom trea i Eurovision så kan det vara ganska skönt att lämna det så, säger hon. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset