Sanna Nielsen presenterades nyligen som årets julvärd vid en pressträff på SVT.
Sanna Nielsen presenterades nyligen som årets julvärd vid en pressträff på SVT.

När Sanna Nielsen presenterades som SVT:s julvärd vällde elaka kommentarer in på sociala medier. I SVT:s Opinion Live berättar hon om hur känslorna från barndomens mobbning väcktes till liv.

Sana Nielsen fick många positiva kommentarer när hon själv presenterade nyheten på sociala medier. Men de drunknade i hånfulla synpunkter, bland annat om hur hon var klädd och sminkad.

– Det är väldigt kränkande. Folk får gärna tycka och tänka saker men det här var på så otroligt låg nivå. Det känns som att vara tillbaka på skolgården 13 år gammal, säger hon i programmet.

Sanna Nielsen har tidigare berättat om att hon blev mobbad när hon som 13-åring släppte sin första singel.

– Man är ju ganska van vid att folk har åsikter kring ens utseende, man har lärt sig att inte ta åt sig. Men det som sårade mig mest var att de eldade upp varandra i kommentarsfältet. Jag tog det åt mig till slut, förklarar hon för programledaren Belinda Olsson.

I ett inlägg på sin blogg reagerar hon på att hånet framför allt kommer från äldre kvinnor.

"Det är dessutom så sorgligt att jag får detta från kvinnor när vi borde supporta och hjälpa varandra i stället för att trycka ner varandra när vi dagligen kämpar för ett jämlikt samhälle.", skriver hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset