Nu har Sapphire äntligen fått en kompis som förstår hur det är.

Sapphyre Johnson, 3, föddes med två fingrar på varje hand och en tå på varje fot. Strax efter födseln bestämde sig läkarna att det bästa var att amputera hennes fötter så hon så småningom skulle kunna lära sig gå med proteser. 

För nio veckor sedan föddes en vit schäfervalp som saknade en tass i samma område i Tennesse. Ägaren Karen Riddle hade svårt att hitta någon som skulle ta hand om valpen och fick rådet att avliva valpen. Men för familjen Johnson var det en perfekt matchning.

– Första gången jag visade henne bilden av hunden tittade hon på den en stund och sa ’det där är min valp. Den ser ut precis som jag’, säger uppfödaren Karen Riddle till Greenville Online.

Nu har valpen flyttat in hos familjen, som gett den namnet Luitenant Dan efter den amputerade löjtnanten i filmen ”Forrest Gump”.

– Många barn ser inte andra barn eller djur som har samma utmaningar som de har, säger treåringens pappa Matthew Johnson.

Förutom en tröst för Sapphyre ska hunden kunna få andra barn att förstå hennes vardag.

– Alla älskar hundar och de kommer att vilja veta allt om hennes hund som är speciell precis som henne, säger läkaren Elaine Hardy till Greenville Online.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset