Sara Philis ger bort biljetterna till bättre behövande.
Sara Philis ger bort biljetterna till bättre behövande.

Alla som jobbar på nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm får gratisbiljetter som de kan ge bort till sina nära och kära. Sara Philis, 18 år, bestämde sig för att skänka bort sina till människor som annars inte skulle ha råd. ”Jag fick jättemycket gensvar”, säger hon till Metro.

De som jobbar på Gröna Lund får 15 stycken gratisentréer och åkband som de kan ge bort. Sara Philis, som jobbar där i sommar, valde då att ta till sitt Twitterkonto där hon skrev att om någon känner en familj som inte har haft råd att åka till nöjesfältet så kan de höra av sig till henne. Något som Aftonbladet först uppmärksammade.

– Jag är från Göteborg och är ganska ny i Stockholm så jag hade ingen att ge dem till. Jag fick jättemycket gensvar på Twitter-inlägget, det var hur många som helst som hörde av sig. Det var ensamstående föräldrar, folk som har kontakt med asylsökande och många fler. Jag hade bara tio biljetter kvar så de gick åt jättefort, säger Sara Philis till Metro.

LÄS MER: "Sharmin, 30, vill bjuda en okänd familj till Gröna Lund"

Hon säger att det är upp till var och en av hennes kollegor att bestämma vad de vill göra med sina biljetter, men att det för henne känns bra att få göra något som kan betyda mycket för någon som annars inte hade haft möjlighet att gå.

– Det är en sådan lätt sak att göra. Det tar ingen energi alls för mig att göra det här och de som får gå kommer att bli så himla glada. Men det är jättetråkigt att behöva säga nej till folk nu när jag inte har fler biljetter. Jag önskar att jag kunde bjuda fler.

LÄS MER: "Här testar Metro Grönans karuseller med 360-kamera"

Bland de som fått Sara Philis biljetter finns två nyanlända tjejer som är 10 och 13 år gamla, efter att en volontär som jobbar med dem hörde av sig. En barnfamilj som också kommit till Sverige som flyktingar fick också biljetter, likaså en ensamstående mamma med två barn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset