Sara Jönninge, 19, säger att det var ren tur att hon lyckades ringa sin pojkvän.
Sara Jönninge, 19, säger att det var ren tur att hon lyckades ringa sin pojkvän.

19-åriga Sara hade magkramper och ringde efter ambulans. Medan hon väntade försökte en okänd man att våldta henne. Nu söker polisen vittnen.

19-åriga Sara Jönninge och hennes pojkvän var på fest i Gävle i mitten av augusti när hon drabbades av magsmärtor. De bestämde sig för att gå hem, men Sara var nyligen opererad och när värken förvärrades stannade de vid en parkbänk där Sara lade sig i fosterställning.

De ringde till slut till en ambulans men den hittade inte till platsen. Hennes pojkvän Kim blev därför tvungen att gå och möta den.

– Precis när han går kommer det en man från ingenstans. Jag frågade om det var Kim men fick inget svar. Han satte sig på bänken bredvid mig, slet tag i håret på mig och lade mig i sitt knä. Jag låg redan och skrek och grinade av smärta, så han tog min jacka och täckte mig så ingen skulle höra, säger hon till Metro.

►LÄS MER: Fia: Jag trodde aldrig att jag skulle bli våldtagen

Att slita Sara i håret var till en början det enda våldsamma mannen gjorde. I stället frågade han vad hon gjorde på platsen och frågade om hon inte ville följa med honom hem så att han kunde ta hand om henne. Men Sara låg kvar på bänken.

– När han märkte att jag inte skulle röra mig stoppade han in handen innanför min bh. Jag fick panik och fick tag på min handväska för jag skulle ringa min pojkvän. Han försökte ta telefonen från mig, men jag tror jag slog till armbågen på honom så han släppte.

Sara fick tag på sin pojkvän och bad honom ringa polisen. Men mannen fortsatte med sina övergrepp och stoppade in en hand innanför Saras byxor. Saras pojkvän kom tillbaka med ett par han träffat på vägen och slet upp mannen från bänken.

– Det var bara ren tur att jag fick tag på honom. Båda våra telefoner hade dött på festen. Men vi laddade dem kanske fem minuter innan vi gick mot stan, säger hon.

Polisen söker nu efter vittnen och på torsdagskvällen var Sara med i TV4-programmet Brottsplats Sverige och berättade om händelsen. Polisen uppgav då att de hittat ett vittne. Sara berättar nu att hon inte vågar gå ut på kvällen längre.

– Jag gjorde det förut, jag har alltid kunnat åka buss hem på kvällen och sådana saker. Nu vill jag inte ens vara själv i min lägenhet på kvällarna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott