Sara Marie har aldrig tidigare blivit tillsagd för att hon ammat.
Sara Marie har aldrig tidigare blivit tillsagd för att hon ammat.

Under ett restaurangbesök blev Sara Maries bebis hungrig. Men när hon började amma la servitören en filt över henne. ”Han sa att andra människor satt och åt” säger hon.

I onsdags kväll var Sara Marie Daniels och hennes sambo ute och åt middag på Koh Phangan på Södermalm i Stockholm när deras 12 veckor gamla bebis blev hungrig.

– Jag började amma och då kom servitören och la en filt över oss. Jag trodde först att han ville vara snäll men han sa att andra människor satt och åt, säger Sara Marie.

► LÄS MER: Sofie Zanders "Jag drar fram mitt bröst på offentlig plats om jag vill"

Hon blev chockad av händelsen som Aftonbladet var först att berätta om.

– Jag frågade om han skämtade men han sa nej. Jag sa att min bebis också äter men han sa att det inte var samma sak, säger Sara Marie till Metro.

Hon har aldrig varit med om något liknande.

– Nu är min son bara 12 veckor men jag har ammat honom överallt när han har behövt äta och jag blev riktigt chockad. Jag har hört talas om att sådant händer men det kom som en chock att inse att det faktiskt händer och i Stockholm av alla ställen, säger Sara Marie.

Paret ville inte ställa till med någon scen utan mejlade restaurangen efter besöket. För att förhindra att andra gäster råkar ut för samma sak.

– Andra kanske är mindre bekväma med att amma och det är inte helt lätt att få till en fungerande amning, säger Sara Marie.

När hon inte fick något svar på sitt mejl valde hon att skriva en recension på restaurangens Facebooksida. Då fick hon svar både på mejl och i kommentarerna att restaurangegen verkligen inte har någon anti amningspolicy och att de beklagar vad som hänt.

► LÄS MER: Professorn: Du kan visst dricka alkohol när du ammar

Metro har sökt restaurangansvarige Alexander Youssef utan resultat. Men till Aftonbladet säger han att det hela är ett missförstånd. Enligt honom ska servitören ha erbjudit filten eftersom det drog kallt vid dörren.

– Jag tror spontant att hon har missbedömt situationen, han känner sig missuppfattad och är jätteledsen. Men jag förstår att hon känner sig kränkt, säger han till Aftonbladet.

Sara Marie har aldrig varit ute efter att hänga ut restaurangen utan ville belysa företeelsen.

– Om amning ska anses som något privat som ska skötas bakom stängda dörrar blir man väldigt begränsad som mamma till ett litet barn som ammas, säger hon till Metro.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset