Florens fanns inte inprogrammerat i flygplanets färddator. Då flög piloterna till Bolonga i stället.
Florens fanns inte inprogrammerat i flygplanets färddator. Då flög piloterna till Bolonga i stället.

Passagerarna skulle flyga från Köpenhamn till till Florens. När passagerarna klev av planet befann de sig i stället i Bologna.

Passagerarna som klev ombord planet i Köpenhamn hade betalat för att åka direkt till Florens. När piloterna förberedde sig för att lyfta från Kastrup upptäckte de att det inte fanns någon inprogrammerad rutt till Florens. Då tog man beslutet att åka till Bologna som ligger tio mil i från Florens, det rapporterar Kvällsposten.  

– Man valde att ta den närmaste flygplatsen i stället, för att få passagerare till destinationen så fort som möjligt. Alternativet var att ställa in flyget helt, säger Freja Annamat som är presschef vid SAS till Kvällsposten.

LÄS MER: Nya trenden: Därför reser vi mindre utomlands

”Pinsamt”

Planen var att transportera passagerarna i buss från Bologna till Florens när man kom fram. Men när passagerarna kom fram till fel stad uppstod förvirring och irritation.

– Det är så oseriöst. Om man ska vara ett seriöst bolag får man inte hålla på så här, det är sjukt pinsamt. Det är någon idiot som suttit och inte gjort sitt jobb, säger en passagerare till Kvällsposten.

SAS beklagar misstaget och menar att felet beror på den mänskliga faktorn.

– Det är ungefär som att skriva in en ort som inte finns på GPS. Då får man inga färddata, och i det här fallet vet man inte hur man ska flyga dit. Och då blir det omöjligt att göra det, Freja Annamat till Kvällsposten.

LÄS MER: Guide: Tågluffa i Europa – allt du behöver veta inför resan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om flygplan sas