Mitt bland alla lyckönskningar på familjesidan i Svenska Dagbladet har djävulens avkomma smugit sig in. Någon har bjudit in till dop – men det är något som är konstigt.

Kolla de uppenbart manipulerade lockarna i pannan som formar sifferkombinationen 666 – djävulens nummer – och mejladressen som baklänges blir ”satans.mother”. Namnet Lucy kan vara en flickvariant av Lucifer som är ett annat ord för djävulen. 

Vidare är den moderna stavningen av orten där dopet sägs hållas ”Älmsta” och inte ”Elmsta” – något en ortsbo kanske borde ha koll på. 

Till Aftonbladet, som uppmärksammade annonsen först, säger SvD:s informationschef Björn Hygstedt att det är ett misstag som gjort att annonsen slunkit igenom. 

– Tyvärr har det brustit i våra rutiner, man har inte reagerat på det här och det var ju synd. Vi ska se till att det inte händer igen, säger han till tidningen.

Enligt Resumé handlar annonsen sannolikt om en reklamkupp för en skräckfilmsfestival i Älmsta, som brukar utmärka sig med påhittig reklam.

Metro har mejlat ”Satans mor” på den mejladress som finns i annonsen. Mejlet har inte studsat, men än så länge har inget svar kommit.

LÄS MER: Är det här världens mest ondskefulla skämt?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset