Det är verkligen på tiden att underhållsstödet höjs. Att försörja barn och ta hand om dem själv gör en fattig och sjuk. Även om man älskar sina barn över allt på jorden är det svårt att uppfostra barn själv om man är ­fattig eller inte har alltför ­hög inkomst. Ingen orkar hur många år som helst, till slut slits man ut. Jag vet, jag har varit i  situationen och blev allvarligt sjuk ­både en och flera gånger av stressen. Det tar sedan lång tid att repa sig – om man någonsin gör det helt.

Har man inte närstående som kan ställa upp då och då så tar det mycket styrka ifrån en. Man vill ­sina barns bästa och gör allt för dem. Men det kan innebära att man tar en del stryk själv. Därför måste vi se till att ensamstående av båda könen får extra tillskott. Det är mycket tufft och tungt att vara själv med barn, både fysiskt och psykiskt. Man kan inte jämföra med att vara två om barnen. Många blir utbrända och sjuka av pressen. Att ha dålig ekonomi, en del lever under ­exi­stens­minimum, tar all energi. Barnen mår dåligt av att leva i en sådan miljö.

Vill vi se friska barn växa upp, så måste vi satsa på barnen – det får vi alltid igen. Även barnbidraget borde höjas men det får gå i  andra hand. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset