Lewis Fogle och hans fru  Deb Fogle efter hans frisläppning från fängelset under torsdagen. 
Lewis Fogle och hans fru  Deb Fogle efter hans frisläppning från fängelset under torsdagen. 

Lewis Fogle dömdes till fängelse för mord och våldtäkt på en 15-årig flicka i Pennsylvania. Nu frias han.

Fogle var 29 år när hans greps tillsammans med fyra andra män 1981 misstänkt för våldtäkt och mord. En psykiskt sjuk patient hade under hypnos pekat ut dem, rapporterar Sky News.

De andra männen friades på grund av bristande bevis medan Fogle som nekade till brott, dömdes till fängelse 1982 efter att tre andra personer pekat ut honom som den skyldige. Han har hela tiden hävdat sin oskuld och har flera gånger ansökt om resning.

LÄS MER: Martina, 38, dödade sin mamma: ”Folk tror att jag är psyksjuk”

Via organisationen ”The Innocence Project”, som hjälper fångar som anser sig vara oskyldigt dömda, fick Fogle till slut möjlighet att göra nya dna-test som matchades mot sperma som hittades på offrets kropp. Efter två test kunde man konstatera att sperman på offrets kropp inte tillhörde Fogle utan en ”oidentifierad man”.

Efter att ha suttit oskyldigt fängslad i 33 år släpptes Fogle ut i friheten under torsdagen. Utanför väntade hans hustru Deb Fogle, som aldrig tvivlat på att hennes man är oskyldig.

– Det här har varit en extremt lång resa för honom, säger Lewis Fogles advokat David Loftis till Reuters.

LÄS MER: Hellen, 52, dödade en man hon gick hem med: "Det var hans eller mitt liv"

Åklagare Patrick Dougherty säger till Reuters att han inte är övertygad om att Fogle är helt oskyldig när det gäller mordet på offret. Därför undersöker han möjligheterna att åtala honom på nytt. Men Fogle själv är lättat och lycklig över frisläppandet.

– Jag mår jättebra, nu ser jag fram emot att äta en biff, det har jag inte gjort på väldigt länge, säger han till Sky News.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott