Saudiarabien har mycket strikta klädkoder för kvinnor.
Saudiarabien har mycket strikta klädkoder för kvinnor.

En saudisk kvinna som greps tidigare i veckan efter att en video där hon bar en kort kjol lagts upp på Snapchat. Nu har kvinnan släppts, enligt ett pressmeddelande.

Tidigare i veckan greps en saudisk kvinna i Saudiarabien efter att en video där kvinnan syns gå i en kort kjol lagts upp på Snapchat. Lokala myndigheter krävde därefter att kvinnan skulle gripas då hennes kläder bryter mot Saudiarabiens strikta klädkod för kvinnor.

LÄS MER: Saudisk kvinna i minikjolsvideo greps

I videon syndes kvinnan gå runt ensam vid ett historiskt fort i en by i regionen Najd, enligt ABC news. På sociala medier var tonen hög, och en speciell hashtag skapades för att kräva att kvinnan skulle gripas.

Under onsdagen meddelade Saudiarabien att kvinnan släppts tidigare under tisdagen, rapporterar nyhetsbyrån AP som hänvisar till Saudiarabiens center för internationell kommunikation.

Där framgår också att hon inte är misstänkt för något brott.

Enligt Saudiarabien hade kvinnan förhörts i ett antal timmar och sedan släppts. Enligt uttalandet ska videon lagts upp på Snapchat utan hennes vetskap.

LÄS MER: Kvinna bar kjol i Saudiarabien – nu jagas hon av polis

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset