Scarlett Johansson skriver hyllat inlägg om overklig skönhet.
Scarlett Johansson skriver hyllat inlägg om overklig skönhet.

I inlägget berättar hon om hur overklig bilden av skönhet är, och hur mycket arbete som ligger bakom de perfekta ytorna. – Bakom glamouren, bakom sminket, bakom alla de där häftiga kläderna, finns en ordinär tjej som bara råkar ha ett extraordinärt jobb.

Den hyllade skådespelaren Scarlett Johansson lade på söndagen ut en bild på sig själv på Facebook som har spridits med vindens hastighet. På bilden är en leende ung kvinna utan smink, och utan all den redigering och ljussättning som publiken är van att se i en bild på Johansson.

Till bilden har hon skrivit en text om hur overklig bilden av Hollywoods skönheter är.

”Bakom glamouren, bakom sminket, bakom alla de där häftiga kläderna, finns en ordinär tjej som bara råkar ha ett extraordinärt jobb. Jag har sett unga tjejer följa kändisar och försöka vara en av dem. De försöker uppnå perfektion, ha den perfekta kroppen, perfekta hudtonen”, skriver hon.

LÄS MER: Varnar för farliga sminket: Kan ge frätskador​

Hon menar att det råder mycket okunskap kring världen hon är verksam inom, och att all den skönhet som visas upp är resultatet av väldigt många professionella stylister och efterhandsredigering.

”De är inte helt medvetna om att bakom utseendet är det massor av designers, makeup-artister, och Photoshop/videoredigering. Hela deras uppfattning om skönhet är bristfällig. Det finns ingen mening med att se bra ut om du hela tiden är självmedveten över hur du ser ut. Du borde vara bekymmersfri. Älska den äkta dig. Så som du är så att även om du inte har smink på dig så kan du se dig själv i spegeln med ett stort leende och omfamna dina ofullkomligheter.”

LÄS MER: Linda lånade ut sin sminksvamp – smittades av bakterie: ”Huden kokade inombords”​

Inlägget har i skrivande stund gillats över 210 000 gånger och delats nästan 50 000 gånger.

”Föreställ dig, om du inte ens älskar dig själv, hur tror du att någon annan ska älska dig. Så först och främst, lär dig att älska dig själv genom att vara den du är och inte den som världen vill att du ska vara. Allt du behöver göra är att ha ett stort hjärta och vara omtänksam gentemot andra. Jag hoppas du sprider budskapet och låter världen veta att du värderar inre skönhet mer än utseende”, avslutas inlägget.

LÄS MER: Mamman sminkar om dockorna – så de ser ut som vanliga barn​

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset