Alla trodde att Luna var död efter att ha ramlat av en båt, men en månad senare dök hon upp – viftandes på svansen.
Alla trodde att Luna var död efter att ha ramlat av en båt, men en månad senare dök hon upp – viftandes på svansen.

Hunden Luna var med på en fisketur i Stilla Havet. När hon föll över bord och försvann trodde alla att hon var död. En månad senare dök hon upp – och viftade på svansen.

Det var den 10:e februari som Luna anmäldes som saknad. Hon hade varit ute på en fisketur vid kusten utanför San Diego med sin husse Nick Hayworth, som är fiskare till yrket. Men när de befann sig cirka 3 kilometer utanför ön San Clemente ramlade hunden över bord, rapporterar ABC News. 

LÄS MER: Debatt: Låt mig vabba med min hund 

Amerikanska marinen som har en bas på ön fick beskedet om att Luna var försvunnen. 

– Han sa till oss att Luna var en duktig simmare och att han var 90 procent säker på att hon hade simmat mot land. Så vår personal undersökte ön, men utan att hitta henne. Han var kvar i området i ytterligare två dagar och letade efter henne, och efter en vecka antog vi att hon var försvunnen till sjöss och förmodligen död, säger Sandy DeMunnik, presskontakt vid den amerikanska marinbasen i Coronado till tv-kanalen.

Men så i tisdags, den 15 mars, när marinpersonalen kom till jobbet på San Clemente satt Luna där. 

– De såg Luna sitta vid vägkanten och vifta på svansen. Och kom ihåg att det inte finns några husdjur på ön så det var en rätt märkvärdig syn. 

LÄS MER: Misshandlad hund skrek av skräck vid beröring – nu mår han bättre 

Att det var Luna var det ingen tvekan om. Marinen informerade husse att hon var hittad och att hon levde. Att hon överlevt är ett litet mirakel, under de senaste veckan har det stormat en del längs kusten. En biolog på San Diego Zoo tog sig en titt på Luna och konstaterade att hon mådde bra, förutom det faktum att hon var lite undernärd. 

– Det verkar som att hon har levt på möss under de senaste veckorna, säger Sandy DeMunnik till ABC. 

Luna har nu återförenats med sin husse. 

LÄS MER: Professorn: Därför kan du ha hunden i sängen

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur