Lotta Schelin applåderar valet. Arkivbild.
Lotta Schelin applåderar valet. Arkivbild.

Det var en skräll att Peter Gerhardsson tar över damlandslaget.Så även för lagets stora stjärna.– Det låter ju jättekul, men jag känner inte till honom så mycket som fotbollstränare, säger Lotta Schelin.

Den före detta Häckentränaren och Hammarbyspelaren var kanske inte förbundets mest väntade val.

Schelin gillade dock vad hon fick höra.

– Ja, jag har faktiskt bara träffat honom en gång och han var ju trevlig och sympatisk. Men fotbollsmässigt vet jag inte så mycket. Jag kan inte säga att jag sett hans Häcken spela heller, jag har ju bott i Frankrike och följt fransk fotboll lite mer än herrallsvenskan. Men jag tror det kommer bli bra, en bra ledare är ju en bra ledare.

TT: Hur oroad är du att hans kunskap om fotboll för damer inte är så stor?

– Jag har precis funderat lite på det, att han inte har så mycket erfarenhet från damlag eller från stora mästerskap. Jag kom fram till att det är erfarenheten av fotboll som är det viktiga. Har man gedigna fotbollskunskaper så kan han alltid omge sig med en stab som har en annan erfarenhet. Där är jag inte orolig alls. Dessutom har han tid på sig att sätta sig in i allt, det kan bli riktigt bra det här.

TT: För visst tänker du vara kvar i landslaget även efter sommarens EM i Nederländerna?

– Det vet man aldrig... Men nä, jag har två säsonger kvar på mitt kontrakt med Rosengård, så jag kommer i vart fall spela fotboll i två år till, sedan får vi se om Peter kommer ta ut mig. Det vet man aldrig. Nu är det fullt fokus på EM, sedan får vi se.

Valet av Gerhardsson var en överraskning även för målvakten Hedvig Lindahl.

– Jag var faktiskt tvungen att googla honom när jag fick veta namnet. Jag bor ju i England och följer inte den svenska herrfotbollen så noga. Det jag läst om honom är spännande, och gör mig nyfiken på honom, säger hon till Expressen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset