Olivia Schough gjorde Eskilstuna båda mål i 2–1-segern borta mot Glasgow City. Med seger, totalt 3–1, är klubben vidare till åttondelsfinal.
Olivia Schough gjorde Eskilstuna båda mål i 2–1-segern borta mot Glasgow City. Med seger, totalt 3–1, är klubben vidare till åttondelsfinal.

Eskilstunas vinnardrag: Olivia Schough fick chansen som anfallare.Med två mål säkrade hon åttondelsfinal i Champions League.– Hon har snabbheten för att spela där framme, sade tränaren Viktor Eriksson efter 2–1, totalt 3–1, mot Glasgow City.

Eskilstuna fick en drömstart borta i Glasgow. Redan i sjunde minuten var Olivia Schough framme och volleyskarvade in 1–0-målet på Excelsior-stadion.

I 58:e minuten tog hon vara på en retur och petade in 2–1.

Kort efter matchen hyllade tränaren Viktor Eriksson insatsen.

– Förra veckan spelade hon yttermittfältare, nu var hon forward och gjorde två mål. Då kvitterar man ut ett ganska bra betyg, sade han.

– Hon är trygg med bollen, och det är en egenskap som fungerar på kanten likväl som forward. Hon klarar av att spela på båda positioner.

Med segern är Eskilstuna – debutant i Champions League-fotbollen – ett av 16 lag som får spela vidare i turneringen.

Vilket lag som väntar i åttondelsfinalen lottas på måndag.

– Jag har inte koll på vilka lag som åker ner i skålarna men det är så få lag kvar och det kommer bli tufft oavsett vilket lag vi än får, sade Eriksson.

– Vi vill gå vidare från nästa runda också och om vi kan slippa de största drakarna borde det väl öka våra chanser.

Även Rosengård är klart för åttondelsfinal efter totalt 1–0 mot Breidablik från Island.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset