Miss Swiss Bank Account gör succé på nätet. Men schweiziska myndigheter är inte lika roade. – Ger intryck att det är misstänkt att ha ett konto i Schweiz".

Artisten "Miss Swiss Bank Account" har rönt setts över en halv miljon gånger på Youtube med videon "I´m a Romney Girl". Men schweiziska myndigheter är inte lika roade, skriver tidningen Time. 

Med sina blonda flätor och sin "bakgrund" som joddlande dotter till en tillverkare av gökur och chokladfabriksarbetare är hon en parodi på det typiskt "schweiziska".

Låten, som är en parodi på Aquas monsterhit I´m a Barbie Girl, hyllar det skattefria livet och den republikanska presidentkandidaten Mitt Romney för att han "gömmer undan" sina miljoner i schweiziska banker.

Bakom ligger den amerikanska tankesmedjan Agenda Project / Action Fund – som på sin hemsida säger sig "arbeta för att amerikanska politiker tjänar vanligt folk"

Låten är enormt framgångsrik på Youtube, men tycks inte riktigt lika uppskattad bland schweiziska banker och myndigheter. 

– Klippet ger intryck av att ett bankkonto i Schweiz är misstänkt i sig och att det bara  tjänar som fristad år tveksamma inkomster, sa Schweizs utrikesminister efter att videon släppts.

Det är inte bara Miss Swiss Bank Account som refererat till Schweiz som skatteparadis under den amerikanska valkampanjen. Obama har enligt Time kört en kampanj där Romney säger att "Amerika är vackert", framför bilden av schweizisk flagga och rubriken " Han har miljoner på ett schweiziskt bankonto. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset