SD-juristen Joel Ankar misstänks för grova rasistiska påhopp och utreds nu av EU-parlamentet.

Joel Ankar, medarbetare till EU-parlamentarikern Kristina Winberg (SD) i Bryssel, har tidigare kritiserats för att ha spridit hat mot judar och muslimer på nätet. Nu utreds han av EU-parlamentet för rasistiska trakasserier, skriver Aftonbladet

– Mr Ankar diskuterade hur upprörd han var över situationen i Sverige, över alla människor som kommer. Sedan sa han att jag var en "untermensch", säger Sarinder Joshua Duroch, som arbetar för det brittiska partiet Ukip i EU-parlamentet till Aftonbladet. 

►LÄS MER: SD-juristen erkänner rasistiska kommentarer: ”Jag är en annan person idag”

Påhoppet ska ha inträffat i mitten av november utanför parlamentet i Bryssel. 

– Jag tror att han trodde att jag var muslim. Men jag är katolik. 

Nazisterna använde ordet "Untermensch", eller undermänniska för att beskriva lägre stående folk eller raser enligt deras terminologi. Överst stod den ariska rasen.

►LÄS MER: SD-medarbetare i anonym kommentar: ”Islam och dess folk är ett helvetespåfund”

– Det finns inte i ett civiliserat samhälle att ett sådant ord kan komma från någon som honom, en person med extrema åsikter, säger Sarinder Joshua Duroch som anmält påhoppet till parlamentet och EFDD-gruppen, där både Sverigedemokraterna och Ukip ingår. 

Joel Ankar tillbakavisar anklagelserna. 

– Jag har aldrig kallat Duroch för "untermensch". Den enda konversation jag haft med honom var när jag vänligt hälsade på honom och frågade var i Storbritannien han kommer ifrån då jag inte kände igen hans dialekt. Från min sida var det ett ärligt försök att starta ett vänligt samtal med en person som jag kände till men aldrig tidigare pratat med, säger Ankar i ett mail till Metro. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik