När Aftonbladet konfronterade mannen ville han inte kommentera avslöjandet.
När Aftonbladet konfronterade mannen ville han inte kommentera avslöjandet.

En jurist som jobbar för Sverigedemokraterna i EU avslöjades av Aftonbladet ha skrivit hatiska kommentarer anonymt på nätet. ”Jag tar starkt avstånd ifrån vad jag skrivit på Flashback”, sa han själv om kommentarerna. Nu tvingas han lämna sina uppdrag.

På tisdagen avslöjade Aftonbladet att Joel Ankar, 30, som arbetar som assistent till SD:S EU-parlamentariker Kristina Winberg, skrivit hatiska kommentarer anonymt på nätet.

”Islam och dess folk är ett helvetespåfund som skall drivas tillbaka till öknen, med vapen om så krävs”, har han bland annat skrivit.

Om sin tidigare lärare på juristutbildningen, professor Jerzy Sarnecki, har han skrivit följande:

”Judesvinet har exakt 0 charm utan har en pissig fittattityd mot de flesta verkar det som”.

När Aftonbladet konfronterade 30-åringen ville han inte ge någon kommentar. Men nu har han svarat Metro. I ett sms skriver han följande:

”Jag tar starkt avstånd ifrån vad jag skrivit på Flashback för 6-7 år sedan. Uttalandena jag gjorde då skrevs i affekt och präglades av okunnighet, okänslighet och ilska. Jag är en annan person idag och har mognat betydligt. Jag vill be om ursäkt till de som känt sig kränkta eller illa berörda av mina uttalanden.”

Efter avslöjande har flera EU-parlamentariker anmält Joel Ankar till EU-parlamentets ordförande Martin Schulz.

– När han anställdes av Europaparlamentet skrev han under ett dokument om en uppförandekod som han nu brutit emot, säger Cecilia Wikström (FP) i ett pressmeddelande, enligt TT.

Senare under dagen stod det klart att han tvingas lämna sitt uppdrag.

– Han får gå med omedelbar verkan, säger Kristina Winberg till Aftonbladet.

►LÄS MER: SD-medarbetare i anonym kommentar: ”Islam och dess folk är ett helvetespåfund”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset