På plats fanns partiledare Jimmie Åkesson, gruppledare Mattias Karlsson, partisekreterare Richard Jomshof (ej i bild) och Paula Bieler, integrationspolitisk talesperson.
På plats fanns partiledare Jimmie Åkesson, gruppledare Mattias Karlsson, partisekreterare Richard Jomshof (ej i bild) och Paula Bieler, integrationspolitisk talesperson.

SD håller en extrainsatt presskonferens under parollen "Sverigedemokraterna ändrar kurs".

SD säger på en presskonferens att man uttömt möjligheterna att påverka den politiska vägen när det gäller invandringspolitiken.

– Vi har gjort allt vi kan göra parlamentariskt, säger gruppledare Mattias Karlsson.

Man kommer i stället att starta två större kampanjer, enligt Paula Bieler, integrationspolitisk talesperson.

►LÄS MER: Yougov: Flyktingfrågan allt viktigare – då röstar svenskarna så här

Partiet ska ta pengar från sin valkassa till kampanjerna och köpa tv-tid både i Sverige och utomlands. Dels vill SD se en folkomröstning om invandringen och dels vill man varna flyktingar från att komma till Sverige, meddelar partiet.

– Ingen ska ens tänka tanken att komma hit, säger Paula Bieler, integrationspolitisk talesperson.

Planen är att partiets riksdagsledamöter ska ägna sin tid åt att vara ute i landet i stället för i riksdagen.

►LÄS MER: SD kräver finansministerns avgång

– Vad Sverigedemokraterna gör är att ställa om från en parlamentarisk organisation till en mer eller mindre skattefinansierad kampanjorganisation. Jag tror inte att det imponerar på väljarna. Man väljer riksdagsledamöter för att de ska representera en i riksdagen, inte för att dela flygblad, säger Moderaternas partiets analys- och kommunikationschef Per Nilsson till TT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik