"Det vi kräver är obligatorisk utvisning av grova vålds- och sexualförbrytare som är utländska medborgare. ", sade Jimmie Åkeson (SD).
"Det vi kräver är obligatorisk utvisning av grova vålds- och sexualförbrytare som är utländska medborgare. ", sade Jimmie Åkeson (SD).

Under Sverigedemokraternas valkonferens var brottsofferperspektivet avgörande för Sverigedemokraterna, enligt Jimmie Åkesson.

Den person som döms för grovt våld- eller sexualbrott ska omedelbart utvisas. Det sa Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, i sitt tal på valkonferensen under lördagen.

– Det vi kräver är obligatorisk utvisning av grova vålds- och sexualförbrytare som är utländska medborgare. Och, varje enskild person som döms till utvisning ska också lämna landet, sade Jimmie Åkesson i sitt tal.

LÄS MER: Kent Ekeroth petas från SD-valsedel

Utvisningarna ska ske även om de riskerar dödsstraff eller tortyr i hemlandet. Dock finns det länder som inte tar emot utvisade personer med tvång. I Somalia, Iran, Etiopien och Eritrea måste inresan ske frivilligt.

– Om konventioner hindrar oss från att utvisa mördare och våldtäktsmän så måste dessa konventioner omförhandlas. Ärligt talat vänner, om inte det är möjligt så är vi redo att bortse från dem. Det är fullständigt orimligt, för vi vill inte ha andra länders kriminella i vårt land, sade Jimmie Åkesson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset