Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge. Arkivbild.
Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge. Arkivbild.

Ord står mot ord, kommenterar Sverigedemokraterna den förfalskade debattartikel som en partimedarbetare påstås ha skrivit.– Det kan hända att Aftonbladet väljer att publicera bevisning. Och då får vi ta ställning till det, säger SD:s presschef Henrik Vinge.

Mannen, som arbetar vid SD:s riksdagskansli, lyckades enligt Aftonbladet få en debattartikel publicerad i tidningen under förespegling att den skrivits av organisationen Refugees welcome. När det uppdagades att artikelförfattaren var påhittad togs den bort.

– Han hävdar att det inte är han som har skrivit artikeln i det namnet. Jag har inte sett bevisningen som Aftonbladet hävdar att de har. För min del framstår det som att det står ord mot ord här, säger Henrik Vinge till TT

Mannen, som har skyddad identitet, har arbetat som journalist under ytterligare en pseudonym och fått artiklar publicerade i flera stora medier. Han driver också en blogg under samma alias, där han skriver om migrationsfrågor. Den pseudonymen är enligt SD ingenting som går stick i stäv med arbetet inom partiet.

– Det här är någonting som vi har varit öppna med ända sedan han anställdes. Även han måste ha rätt att få uttrycka sig och skriva artiklar trots att han utsatts för någon typ av hot.

Henrik Vinge säger att han inte fått någon indikation på att andra partimedlemmar publicerat artiklar under pseudonym.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset