Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

En SD-politiker har dömts för misshandel efter att han bitit sin dotter i armen. Han själv har erkänt och är ledsen över vad som hänt.

Det var i november som SD-politikern tappade humöret då han såg att dottern hade skvätt med vatten i köket. Dottern ska ha lekt med en brödpensel och vatten istället för att göra sina läxor när pappan ertappade henne och blev irriterad.

Pappan brusade upp när han hittade dotterns läxbok nedspilld och brusade upp. Dottern som blev rädd gömde sig i sitt lektält, men pappan sprang efter och bet henne hårt i armen, så hårt att dottern började gråta och fick bli tröstad av pappan.

►LÄS MER: Forskarna: SD-väljare har negativ människosyn

Dottern ska ha fått ett 3,5 centimeter stort blåmärke på armen, något som hennes gympalärare lagt märke till och anmält pappan. Vid undersökning av flickan hittades tandmärken från bettet bredvid blåmärket.

Eftersom att mannen ska ha begått gärningen med avsikt dömer tingsrätten mannen för misshandel.

►LÄS MER: SD-politiker om bild på flyktingbarn: "Grisar badar ju i gyttjepölar"

SD-politikern har erkänt gärningen, men säger till tingsrätten att han blev ledsen när han insåg hur hårt han bet. Nu döms han att betala skadestånd till dottern på 9 400 kronor samt 50 timmar samhällstjänst.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott