Moskvafloden framför Kreml i Moskva.
Moskvafloden framför Kreml i Moskva.

En sverigedemokratisk riksdagsledamot anklagas för att ha kränkt en partikamrat upprepade gånger under en bjudresa till Ryssland, rapporterar Aftonbladet. ”Jag har lämnat en redogörelse till partiet. Det är allt jag har att säga”, berättar kvinnan för Aftonbladet.

En sverigedemokratisk riksdagsledamot anklagas för att ha kränkt en kvinnlig partikamrat. Det rapporterar Aftonbladet.

LÄS MER: SD-politiker: Invandrare har lägre IQ

Kränkningarna ska ha ägt rum under en bjudresa till Moskva i mitten av september, där mannen var på plats för att övervaka ett regionval. Mannen uppgav först att han fick sina omkostnader betalda av en nystartad polsk organisationen, och sjukskrev sig när han blev konfronterad med faktumet att resan var bekostad av en stiftelse som drivs av en av Putins nära förtrogna.

Resan ska enligt Aftonbladet ha retat upp partiledningen. Under resan ska mannen ha ”uppfört sig mycket illa”, och till exempel krävt att värdorganisationen skulle betala hans spritnotor i Moskva. Han ska också ha skrikit och använt kränkande tillmälen mot en kvinna.

– Vid ett tillfälle bankade han på hennes dörr mitt i natten så att hotellvakterna fick ta honom därifrån. Hon ringde mig och grät. Hon var helt livrädd, säger ett vittne till Aftonbladet.

Mannen anmälde till riksdagen att han är frisk under måndagen.

– Han är formellt tillbaka men vi har ännu inte träffats. Vi vill förstås prata med honom om detta men det har inte varit möjligt under tiden han varit sjukskriven. Vi har tagit del av anklagelserna och utreder händelsen. Därefter kommer vi att bestämma hur vi ska agera, säger Henrik Vinge, SD:s presschef, till Aftonbladet.

LÄS MER: SD-politiker: Tjusiga tiggarflickor kan träffa svenska killar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset