Jimmie Åkesson sjukskrevs för utbrändhet. Nu berättar hans vikarie Mattias Karlsson i ett brev som Aftonbladet tagit del av om att arbetsbördan gjort att han inte tänker klart.

I måndags uteslöts sju partimedlemmar, bland andra SDU-topparna William Hahne och Gustav Kasselstrand. 

Turbulensen med öppna strider och läckor från båda sidor har kostat. Flera personer i partitoppen är antingen sjuka, avstängda eller på gränsen till utarbetade, skriver Aftonbladet

I ett brev från Mattias Karlsson till riksdagsledamoten Hanna Wigh som tidningen tagit del av skriver Karlsson själv om sin tunga arbetsbörda som håller på att bli för mycket för honom. 

I brevet, där han förklarar att Wigh uteslöts på grund av oro för hennes hälsa, skriver Karlsson också att arbetsbördan gör att han inte tänker klart.

”Orsaken till att jag fattade beslutet utan att gå den rätta vägen är att jag var extremt stressad på grund av ett otal arbetsuppgifter och dels på att jag är snudd på utarbetad och inte tänker klart.”

Till Aftonbladet säger Karlsson att brevet skrevs under en intensiv period där han kände sig tillfälligt utarbetad. Jimmie Åkesson är tillbaka och arbetstränar men har ingen officiell roll i partiet, men Karlsson säger att partiledarens återkomst varit en avlastning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset