SD-riksdagsmannen Roger Richtoff fick mejl från EU-migranterna efter att de utsatts för en misstänkt attack. Han svarade att de ska åka hem.
SD-riksdagsmannen Roger Richtoff fick mejl från EU-migranterna efter att de utsatts för en misstänkt attack. Han svarade att de ska åka hem.

Den grupp EU-migranter i Kista som nu gått samman i en förening mejlade till samtliga riksdagsledamöter för att bilda opinion kring deras situation efter den misstänkta attacken i söndags. Till svar fick de att de omedelbart skulle åka hem.Avsändaren var SD-riksdagsmannen Roger Richtoff.– Om man skickar ett brev till mig ska man av artighetsskäl svara vad man tycker, säger han.

Metro har tidigare berättat om att den grupp tiggare i Kista norr om Stockholm som bildat en förening.
Personerna utsattes natten mot måndag för en misstänkt attack, då två personer ska ha hotat dem och en av männen misstänks också för att ha sprutat tändvätska mot dem.

Deras reaktion blev att skicka ett massmejl till samtliga riksdagsledamöter för att berätta om sin situation och den otrygghet de känner.
SD-riksdagsmannen Roger Richtoff svarade att han tycker att de ska åka hem i stället.

"Jag och SD tar avstånd från alla brott. Jag anser dock det helt otänkbart att ni ska ha samma rättigheter till vårt välfärdssystem som svenskar har. Jag anser att så kallat tiggeri skall förbjudas”, skriver Richtoff, och fortsätter mejlet med att han tycker att varje land ska ta hand om sina egna medborgare.

"Med ovan som grund skall ni återvända hem snarast. Precis som till exempel den rumänske ambassadören anser. Hälsar Roger”.

Bienvenido Flores, som hjälper EU-migranter och tolkar åt dem, säger att han reagerade starkt på mejlet.
– Det är en dålig människosyn. Sverigedemokraterna fortsätter med sitt mantra, ”Sverige åt svenskarna”, säger han.
När Metro ringer upp Roger Richtoff står han fast vid sina uttalanden.
– Jag tycker att man ska vara tydlig med vad vi tycker, säger han, och påpekar att han följer SD:s linje.
– Otydligheten tror jag är mycket värre. Vi tycker precis som rumäniens ambassadör att de ska skickas hem.

Du använder en ganska skarp ton i det här mejlet när de hör av sig efter att de blivit påhoppade?
– Jag uppfattar det som att jag har en rak och tydlig linje, är det den som besvärar dig?

Jag är inte besvärad, men de här personerna är det.
– Då kan de kontakta mig så kan vi ta en längre diskussion om det.

Metro har frågat Sverigedemokraterna centralt vad de tycker om Richtoffs mejl, men har inte fått något svar på den frågan.
I stället skriver partiets presstjänst:

"En situation där tiotusentals människor från andra EU-länder kommer till Sverige för att i förlängningen försörjas av svenska skattebetalare är ohållbar. Rumänien och Bulgarien har ett ansvar för sina medborgare och måste leva upp till de krav som ställts på dem i samband med EU-medlemskapet”.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset