Enligt Expressen ska Mattias Karlsson 2011 ha skickat in två texter till sajten Avpixlat och bett om att få vara anonym.
Enligt Expressen ska Mattias Karlsson 2011 ha skickat in två texter till sajten Avpixlat och bett om att få vara anonym.

SD-toppen Mattias Karlsson har skrivit artiklar om Expo och Vänsterpartiet på främlingsfientliga sajten Avpixlat – men ville inte skriva under med namn, skriver Expressen.

Det var i oktober 2011 som SD-toppen Mattias Karlsson ska ha skickat in en text till den främlingsfientliga sajten Avpixlat, som handlade om den antirasistiska tidningen Expo. I mejlet ber han om att få vara anonym, avslöjar Expressen.

”Om ni väljer att publicera den bör det ske i redaktionens namn, inte mitt”, står det i mejlet enligt tidningen. Avpixlat valde också att publicera texten, utan Mattias Karlssons namn.
 

►LÄS MER: Det finns inga belägg för hittade vapen på jämtländskt asylboende


Bara tre dagar senare ska Mattias Karlsson ha skickat in en ny text, som då handlade om Vänsterpartiet, nu med samma uppmaning i sitt mejl. Även denna gång publicerades texten utan underskrift.

När Expressen söker Mattias Karlsson för en kommentar svarar han på sms att han står för innehållet i texterna men att han: ”hade inte agerat på samma sätt i dag och har inte för vana att skicka texter utan egen underskrift någonstans”.


►LÄS MER: SD-toppen kopplas närmare främlingsfientlig sajt


Dessutom menar han att sajten då var nybildad och att han inte visste exakt vilka som låg bakom. Därför var det också ”problematiskt” att medverka med namn, skriver han till Expressen.

Sajten Avpixlat har vid flera tillfällen kritiserats för att sprida nyheter och debattinlägg med främlingsfientlig agenda. Metro söker Sverigedemokraterna för en kommentar.
 

►LÄS MER: Saudiskt rättsfall från 2007 blev ”färsk dom” hos Avpixlat

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik