Sverigedemokraternas Dan Kareliusson i Stockholms län: vi stoppar höjningen av SL-taxan.
Sverigedemokraternas Dan Kareliusson i Stockholms län: vi stoppar höjningen av SL-taxan.

Priset på SL-kortet var på väg att höjas, men nu säger vågmästaren Sverigedemokraterna i Stockholms län att de inte vill se en höjning. Beskedet kommer sannolikt att stoppa prishöjningen.

Den planerade höjningen av priset på SL-kortet i Stockholms län orsakade mycket debatt och raseri. Men nu verkar höjningen inte bli av – på grund av vågmästaren SD.

– Vi har bestämt oss för att inte godkänna höjningen. Vi har omfördelat pengarna och då kommer det att framgå av vår budget att vi kan finansiera tillskjutet som taxahöjningen skulle ta in, säger Sverigedemokraternas gruppledare Dan Kareliusson till DN.

Partiet förespråkar i stället att priset ligger kvar på nuvarande nivå, alltså 790 kronor för ett månadskort i stället för de planerade 890 kronorna. Nyheten möter kritik från Torbjörn Rosdahl är finanslandstingsråd för Moderaterna i Stockholm.

– Om man rent populistiskt säger nej så får man säga vad man ska ta bort i stället. Ska vi sluta bygga tunnelbanan? Ska vi inte öppna Citybanan? Ska vi stänga sjukhus? Ska vi sluta köra nattrafik? Eller ska man höja skatten? säger han till DN.

Frågan kommer att avgöras när beslut om budget tas den 16-17 juni.

LÄS MER: Höj priset för SL-kortet – man får mycket för pengarna

LÄS MER: Så mycket höjs SL-kortet

​LÄR MER: Förslaget: Höj priset på SL-resor i rusningen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset