Död Allians kan göra det lättare att för M och KD att prata med SD, enligt Jomshof.
Död Allians kan göra det lättare att för M och KD att prata med SD, enligt Jomshof.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof tror att det är bra för SD att hamna i opposition. I alla fall om C och L stödjer en S-regering. "Ska man tänka egoistiskt så tror jag att vi skulle tjäna på det," säger Jomshof till Svenska Dagbladet.

Sverigedemokraterna har hittills hållits utanför höstens regeringsförhandlingar. Men samtidigt har den segdragna process gett partiet en möjlighet att börja prata om ett konservativt block i svensk politik. Ett block bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Under hösten har den typen av konstellationer skapats i flera svenska kommuner.

– Jag är övertygad om att man kommer att se den lösningen över hela landet mer eller mindre så småningom, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson till Svenska Dagbladet.

LÄS MER: Ledarskribenter: Annie Lööf, du måste ta ansvar

Vill bygga konservativt block

Partisekreteraren Richard Jomshof menar att det de lokala samarbetena kommer att göra det mycket lättare att bygga ett konservativt block på nationell nivå, SD:s partisekreterare Richard Jomshof.

– Skulle Socialdemokraterna få styra det här landet med stöd av Centerpartiet och Liberalerna så kommer det att innebära ett ännu hårdare slag för Alliansen, säger Richard Jomshof till tidningen.

”Död Allians skulle underlätta”

Nu är hans förhoppning att Kristdemokraterna och Moderaterna börjar samtala med Sverigedemokraterna även på riksnivå.

– Jag tror att en död Allians skulle underlätta. Det är därför jag inte har några problem med att Centerpartiet och Liberalerna röstar ner Kristersson i kammaren eller på fullt allvar pratar om att stödja Socialdemokraterna. Låt dem göra det då! Jag tror inte att vi skulle förlora på det i varje fall, säger Jomshof.

LÄS MER: Så vill partierna själva bryta dödläget i politiken

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om val 2018