Efter stormen Harveys har inte mindre än tre orkaner uppstått över Atlanten samtidigt. Har du svårt att hålla isär ovädren? Här är allt du behöver veta om läget just nu.

För första gången sedan 2010 befinner sig tre orkaner samtidigt i den här delen av världen. Metro hjälper dig att få koll på dem.

Orkanen Irma

Är en av de starkaste orkanerna som någonsin observerats i Atlanten. Irma har orsakat stor förödelse på de karibiska öarna där den just nu drar fram. Några öar som har drabbats är systeröarna Antigua och Barbuda samt St. Martin och St. Barthélemy. På öarna Barbuda och Sant-Martin är nästan alla byggnader förstörda. Flera dödsfall har rapporterats, bland annat ett tvåårigt barn på Barbuda.

Under onsdagen drog orkanen in över Puerto Rico och kommer under dagen även att röra sig mot Dominikanska republiken och Haiti. Den beräknas efter det nå Kuba och Bahamas och därefter USA:s kust och antingen Florida eller South Carolina.

Bilderna som visar orkanen Irmas framfart: 

Så här såg det ut i Tortola på de Brittiska Jungfruöarna. Foto: Ron Gurney/Reuters/TT.
En bil som fastnat i översvämningarna efter orkanen Irma i Puerto Rico. Foto: TT/AP.
Många vägar har blivit översvämmade på de karibiska öarna som drabbats av orkanen. Foto: IBL/TT.
Människor kliver på rasmassorna för att ta sig fram på ön St. Martin. Foto: IBL/TT.
IBL
På St. Martin har stora delar av byggnaderna blivit skadade. Foto: IBL/TT.

Orkanen Jose

Orkanen Jose har uppstått över Atlanten och ökar just nu i styrka men befinner sig fortfarande på öppet hav. Den beräknas bli svagare till helgen. Som det ser ut nu kommer den inte att dra in över fastlandet, och den verkar även röra sig bort från den karibiska övärlden. Den skulle dock eventuellt kunna nå Leeward öarna, som ligger nordväst om Tahiti.

Orkanen Katia

Katia befinner sig utanför Mexikos östkust. Den har ökat i styrka och blivit klassad som en orkan, och rör sig sydväst in mot land. Orkanen beräknas bland annat drabba delstaten Veracruz i Mexiko och drar in där under veckoslutet eller helgen.

Stormen Harvey

Var en tropisk storm som inledningsvis klassades som en orkan och drog in över södra USA i slutet av augusti och början av september. Harvey orsakade stor skada främst i Texas. Stora översvämningar följde i dess spår, många människor tvingades lämna sina hem och minst 50 personer dog.

Stormen Harvey orsakade översvämningar och gjorde människor hemlösa. Foto: TT/AP.

LÄS MER: Forskare: Sociala medier kan förutspå oväder

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Väder