Under en vecka härjade elden i skogen längs en flera kilometer lång järnvägssträcka. Nu släpper räddningstjänsten en dramatisk video inifrån storbranden.

Under den senaste tiden har inte minst Värmland drabbats svårt av skogsbränder. I slutet av maj bröt en brand ut vid Asphyttan i Filipstads kommun. Nu släpper räddningstjänsten video från storbranden.

– Vi har åkt längs banvallen och dokumenterat. Det handlade om en sex och en halv kilometer lång sträcka. Branden var två kilometer som bredast, säger Peter Karlsson, räddningsledare vid Bergslagens räddningstjänst.

Vi misstänker att branden startade på grund av gnistor från tåghjul

Ett stort antal brandmän och fyra helikoptrar deltog i släckningsarbetet. Först efter en vecka kunde insatsen avslutas. Då hade uppskattningsvis mellan 250 och 300 hektar eldhärjats.

– Vi misstänker att branden startade på grund av gnistor från tåghjul, och det här är polisanmält, säger Peter Carlsson.

Säkerhetschefen vid tågbolaget Green Cargo har meddelat att en viss vagnstyp ska tas ur trafik, med anledning av att den kan ha orsakat bränder.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset