Teatern Svek på Intiman är en av tipsen i helgen.
Teatern Svek på Intiman är en av tipsen i helgen.

Varför inte vara lite kulturell i helgen. I Malmö finns en mängd teatertips för den som har lust i helgen. Här är Zandra Andersson och Clara Sundelius bästa tips.

1. Intiman, Östra Rönneholmsväģen 20, Malmö

Missade du succén Blod och Eld av Liv Strömquist och Ada Berger i höstas? Nu har du chans igen, i maj återkommer denna uppsättning till Malmö. Innan dess finns det mycket annat att välja på, bland annat Svek av Harold Pinter.

2. PotatoPotato, Rolfsgatan 5, Malmö
En ny snackis i Malmö – och i SVT. Ett scenkonstkollektiv som beskriver sig själva med följande ord: PotatoPotato vill främja samarbete framför konkurrens, långsamhet framför produktivitet, eftertanke framför snabba beslut. För dig som är sugen på att prova något nytt!

LÄS MER: Här är Skånes bästa krogar

3. Hipp, Kalendegatan 12, Malmö
Förslagsvis ser du Movements som har premiär 5 maj 2017. En samproduktion mellan Malmö Stadsteater och Cirkus Cirkör.

4. Mooms-teatern, Olof Palmes Plats 1, Malmö.
Aktuell med uppsättningen Makt. Med makt och humor som utgångspunk ligger fokus på frågan: Går det att göra Malmö great again?

5. Malmö Amatörteater Forum, MAF, Torpgatan 21, Malmö.
Teater till en billigare peng där utbudet är relativt stort och du inte alltid behöver vara först på bollen för att få en plats som åskådare.

LÄS MER: Så bra är Lyran 

Fakta

Zandra Andersson och Clara Sundelius driver Lilla Vardag, ett socialt nätverk bestående av instagramkontot @lillavardag och podcasten under samma namn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Malmö Teater