Agnes Windelhed hade inte tekniken med sig under torsdagens sändning.
Agnes Windelhed hade inte tekniken med sig under torsdagens sändning.

Under den sena sändningen av torsdagens "Sportnytt" på Svt var det inte mycket som gick programledarens väg. Gång på gång försökte hon visa bilder och grafiker, sändningen blir mest en uppvisning i improvisation.

Under torsdagens sändning av svt:s "Sportnytt" klockan 22:00 fick programledaren Agnes Windelhed, 32, en livekurs i improvisation. Efter att sändningen rullat på i några minuter blev det plötsligt teknikhaveri.

När bilder från SHL-matchen mellan Frölunda och Modo skulle visas kom i stället en bild på en Fifa-fasad upp, sedan en resultatlista – inget av det på begäran av programledaren. Hon försöker då lämna över till programledarna i Hockeykväll, men inte heller det lyckades.

– Jag sitter här och skrattar. Det var faktiskt kul. Det är enda sättet att se på det, att försöka vara glad. När jag kände att det började strula såg jag det som en utmaning. Man måste göra en sport av det, sa programledaren till Sportbladet.


►LÄS MER: SVT-ankaret efter tv-blundern: Jag står rakryggad

Senare i sändningen försökte hon skicka över till bilderna av SHL-matchen igen, men som ni kanske redan gissat – det gick inte.

”Jag har lovat lite för mycket här”, konstaterar hon, och tittar återigen i sin sinande hög av papper.

”Då ska vi se vart vi går vidare. Jag inväntar lite besked här. Mm. Vi ska fortsätta med EM-kval i fotboll”, säger hon, men efter att förväntansfullt ha tittat in i kameran i några sekunder kommer beskedet: ”Vi har inga bilder där heller.”

Det var en sportsändning där inte mycket fungerade, men programledaren behöll lugnet i teknikkaoset.

– Det här var rekord i strul under min karriär. Nästan det här hände mig när jag var 25 år och då var jag jätteledsen, men nu kände jag inte så, sa hon till Sportbladet.

►LÄS MER: Här pratar hon med mansröst – SVT-missen blev en klicksuccé

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset