Här slänger en av gärningsmännen in något i restaurangen, lågor flammar upp.
Här slänger en av gärningsmännen in något i restaurangen, lågor flammar upp.

Mordbrännarna tog sig in på uteserveringen och tände eld på restaurangen. Men de fastnade på film. Nu utlovar restaurangägaren 50 000 kronor i belöning till den som kommer med tips så att de skyldiga grips.

Restaurangen Helt Enkelt ligger i Ängelholm. Det var under natten mot tisdagen som två okända gärningsmän tog sig in på restaurangens uteservering.

På filmen kan man se hur de slänger in något genom fönstret så att kraftiga lågor flammar upp.

Mourat Ar, anställd på Helt Enkelt, var där någon minut senare eftersom larmet går hem till honom. Det är hans bror Sulle Ar som äger restaurangen.

– Jag bor bara 100 meter ifrån och sprang direkt. När jag kom dit brann det utanför och det kunde jag släcka, men därinne i restaurangen gick det inte, säger Mourat Ar.

Räddningstjänsten var på plats snabbt, berättar han. Det gjorde att skadorna inne i restaurangen kunde minimeras.

Mordbrännarna fastnade på övervakningsbilder som de nu har släppt till medier. En belöning på 50 000 kronor utlovas för att få fast de skyldiga till dådet.

Nu håller restaurangen stängt, men redan under tisdagen började en firma att sanera på platsen.

– Vi vill jävlas mot de som har gjort det här och öppna så snabbt som möjligt. De vill nog att vi ska ha stängt hela sommaren. Jag är väldigt besviken, klimatet i Sverige har blivit hårdare, säger Mourat Ar.

Vem som ligger bakom brottet, som rubriceras som mordbrand, har han ingen teori om. Inte heller polisen har några spår än så länge.

– Vi vill ha in vittnesuppgifter av folk som har rört sig i området eller som vet något. Lämna tips genom att ringa 114 14 eller gå in på polisen.se, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson hos polisen i Skåne.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset