Avicii hyllades på den stora musikgalan Billboard Music Awards i natt. Duon The Chainsmokers och artisten Halsey passade på att hedra sin vän när de skulle presentera ett pris. "Hans bortgång var en stor förlust för musikvärlden och för oss", sa The Chainsmokers-medlemmen Andrew Taggart.

Aviciis tragiska bortgång berörde en hel värld.

Artisterna The Chainsmokers och Halsey valde att hylla och hedra sin vän i den direktsända musikgalan Billboard Music Awards.

– Hans bortgång var en stor förlust för musikvärlden och för oss. Han var en artist som inspirerade så många på så många sätt och han betydde så mycket för oss och för EDM-världen, sa The Chainsmokers-medlemmen Andrew Taggart.

– Alla som jobbade honom håller med om att han var en sådan glädjespridare och det gör den här tragedin ännu mer smärtsam. Det är en påminnelse för oss alla om att vara där och stötta alla våra vänner och familjemedlemmar som kan lida av psykisk ohälsa, sa Halsey.

LÄS MER: ”Aviciis föräldrar i öppet brev: Nu orkade han inte längre”

Tim ”Avicii” Bergling hittades död i Oman den 20 april, endast 28 år gammal.

I ett öppet brev berättade hans familj om hans bortgång:

”Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid”, skrev de bland annat.

Förra veckan hyllade den norska dj:n och artisten Kygo sin vän genom att tatuera Aviciis logga vid handleden.

Got my first tattoos last night🌴🖤

Ett inlägg delat av Kygo (@kygomusic)

LÄS MER: ”Natalie Demirian: Tim. Avicii. Det är ofattbart”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om musik Avicii