Sean Banan regerade på Allsångspremiären
Sean Banan regerade på Allsångspremiären

Allsång. Sommaren är här – åtminstone i tv-rutan. I går hade ”Allsång på Skansen” premiär. Den själv-utnämnde kungen Sean Banan intog Sollidens scen till publikens jubel.

När Metro träffade Sean Banan, 26, när säsongens artister presenterades, hade han sin vision inför programmet klar:

– Jag ska vara kung på scenen. Jag måste visa kungadömet något folkligt, det ska bli underbart att få kärlek från mitt kungadöme, sa han.

Och kärlek fick han. Publiken jublade medan han framförde sin hit från Melodifestivalen ”Sean den förste banan” och visade sina danskunskaper. Adolf Fredriks flickkör hade alla tagit på sig varsin keps – Sean Banans signum.

Som allsångsnummer fick Sean Banan publiken att stämma upp i ”Leva livet” av Lill-Babs.

När programledaren Måns Zemerlöw frågade vad Sveriges riktige kung tycker om att Sean Banan utropat sig själv till kung svarade han:

– Kungen har ringt och klagat. Han vill få tillbaka Silvia.

Efteråt var Sean Banan nöjd med sin premiär i programmet.

– Det gick skitbra. Jag kan inte vara mer nöjd. Jag fick en puss på kinden av en milf, jag fick en skruttig gubbe att le och jag fick en banan kastad till mig som jag fångade och kastade tillbaka, sa han till Metro.

Efter en dag med ömsom regn, ömsom uppehåll beslutade sig vädergudarna för att visa sig från sin bättre sida och den fullsatta premiären klarade sig från regn.

Programmet bjöd även  på uppträdanden av Laleh, ett fotbollslåtsmedley med gästspel av Markoolio, E-type och sportkommentatorn Arne Hegerfors, sång av Magnus Uggla och Edith Backlund och Agnes Carlsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset