Tillsammans med kända profiler och Dreamhackbesökare spelade Sean Banan in musikvideon till sin nya singel "Gamers" på den digitala jättefestivalen på fredagen.
Tillsammans med kända profiler och Dreamhackbesökare spelade Sean Banan in musikvideon till sin nya singel "Gamers" på den digitala jättefestivalen på fredagen.

Efter tre års tystnad släpper Sean Banan i dag den nya singeln "Gamers". Musikvideon spelas in på den digitala jättefestivalen Dreamhack i Jönköping.

– Jag är så glad att jag får komma tillbaka och underhålla svenska folket, säger han till TT.

– Jag har inte släppt någonting på tre år. Jag försvann lite och nu är jag tillbaka och på topp.

Musikvideon spelas in på Elmia i Jönköping, där tiotusentals människor samlas för Dreamhack i helgen.

– Vi har med stora kändisar, säger Sean Banan och nämner bland annat Youtube-profilen Tejbz och bloggaren Kissie.

När TT träffar Sean Banan samlar han just ihop ett stort gäng Cosplayare, vilket lär borga för en bildmässigt kul musikvideo. Cosplay går ut på att klä sig i avancerade kostymer för att föreställa en speciell figur, ofta ur spel- eller serievärlden.

Att musikvideon spelas in just på Dreamhack är passande. Enligt Sean Banan handlar den i stort om "gamers", datorspelare. Och han är själv en hängiven spelare.

– Jag har spelat sedan långt innan alla de som är här föddes, säger han.

Att det inte har kommit nytt material på flera år vill Sean Banan inte prata om, utan tar i stället sikte framåt.

– Det har hänt lite grejer. Men nu är jag tillbaka och försöker finna lycka. Efter att jag skrev låten inser jag att för att få andra att le måste man själv le, men i mitt fall var det annorlunda. Jag får bara mig själv att le om jag får andra att le, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset