Ny i stan och på jakt efter möbler? Kanske är du lite trött på att inreda med Ikea-grejer och vill vara lite mer klimatsmart. Då är second hand en rimlig idé. Oavsett om du är nyinflyttad student eller kommit hit för ett jobb så finns det fina fynd att hitta!

Trollets loppis

Bakom Willys i Katrinelund hittar du Trollets loppis, en megastor lagerlokal fylld till taket med gamla möbler, bord, stolar – you name it. Här finns allt, i varierande skick givetvis. Namnet är aningen märkligt, då det inte rör sig om någon loppis.
Celsiusgatan 40

Varuhuset 2 kronor

Ännu en jättelokal fylld med gamla möbler. Här är kvaliteten kanske något högre än Trollets, men skynda att fynda, eftersom de säljer ut i princip allt på en månad och får in lika mycket igen. Det lönar sig att titta in rätt ofta med andra ord.
Västra Hindbyvägen 14

Emmaus

En klassiker i second hand-världen. Här hittar du mest kläder, men även lampor, porslin och en och annan mindre möbel. Klädutbudet är riktigt stort och jackorna brukar vara rätt billiga, kanske något som behövs nu inför hösten ändå?
Södra Förstadsgatan 14

Teddys antique shop

För finsmakaren som är redo att betala lite mer än i vanliga second hand-butiker. Teddys har massvis med fina och väl utvalda antika möbler. Fråga om du letar efter något särskilt, kanske finns precis det du söker bakom kulisserna.
Helmfeltsgatan 3

Butik Fabrik

Trendmedvetna söker sig till välsorterade Butik Fabrik, där det säljs noga utvalda ting. Här finns även handgjorda amplar i macramé. Ägarna står bakom ett mer hållbart och personligt sätt att inreda och säljer även lite prylar hos A Door i Köpenhamn.
Sankt Knuts väg 8

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips Malmö