Daniel Sedin. Arkivbild.
Daniel Sedin. Arkivbild.

Tre Kronors Daniel Sedin är imponerad av det han har sett.Nu varnar han för Nordamerika U23.– Vi måste vara redo, annars kommer de att få oss att se dumma ut, säger han inför kvällens möte i World Cup.

För att Sverige på egen hand ska säkra en semifinalplats krävs det minst en poäng i gruppavslutningen.

Men det kommer inte att bli lätt.

Det är Daniel Sedin säker på efter att ha sett Nordamerikas matcher.

– Före turneringen var det många som gjorde narr av Team Europa och Team Nordamerika, men jag måste säga att de där unga killarna i Nordamerika har bjudit på den överlägset roligaste hockeyn jag har sett på väldigt länge, säger han.

"Spela vårt spel"

Nordamerika visade upp imponerande teknik, fart och finess i 4–1-segern mot Finland.

I andra gruppspelsmatchen var laget nära att hämta upp ett 1–4-underläge men stoppades av Rysslands storspelande målvakt Sergej Bobrovskij och förlorade med 3–4.

– Vi vet hur snabba och skickliga de är, säger Sedin.

– Men för oss handlar det om att spela på vårt sätt, få puckar på djupet och sätta press på deras backar. Det har varit vårt fokus de här två senaste matcherna och det kommer att vara vårt fokus nu.

"Har en lugnande effekt"

En annan viktig detalj i Tre Kronors spel är Henrik Lundqvist.

Den tidigare febersjuke NY Rangers-målvakten missade mötet med Ryssland (2–1) men var tillbaka mot Finland (2–0).

Trots att Lundqvist hade varit sjuk i några dagar stoppade han samtliga 36 skott och var en stor anledning till att Tre Kronor tog andra raka segern i Toronto.

Det var ett spel som skapade en trygghet i laget.

– Man vet att man kan göra ett misstag och att han kommer att vara där och städa upp det. Det är svårt att förklara, men det är en känsla man har och den känslan har en lugnande effekt på hela laget från backar till forwards, säger Daniel Sedin.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset