Branden i Kungliga konsthögskolans lokaler på Skeppsholmen i Stockholm är efter nästan ett dygns släckningsarbete nu under kontroll.
Branden i Kungliga konsthögskolans lokaler på Skeppsholmen i Stockholm är efter nästan ett dygns släckningsarbete nu under kontroll.

Efter nästan ett dygns intensivt släckningsarbete fick brandkåren branden i Kungliga konsthögskolans lokaler på Skeppsholmen i Stockholm under kontroll.Men ännu drar insatsen ut på tiden.

– Kranbilen har varit där i flera timmar och rivit av takplåtar så att vi kan komma åt alla skrymslen under. Nu fortsätter vi med eftersläckning, säger Christer Wahlström, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar på torsdagskvällen.

Branden startade vid 16-tiden på onsdagen. Det räddningstjänsten nu gör är att lokalisera och släcka eventuella glödbränder som gömmer sig i väggar eller andra utrymmen. De hoppas vara klara sent på torsdagskvällen.

Branden har orsakat mycket stora skador på den gamla byggnaden. Delar av vinden och fjärde våningen är helt förstörda och de lägre våningarna har rök- och vattenskador. Enligt skolan kan också gamla maskiner i byggnaden ha skadats och elevarbeten har garanterat skadats eller förstörts.

Det var kartonger och skräp på våning fyra som började brinna, men efter att den första eldhärden släckts förvärrades läget igen efter en dryg timme när elden krupit vidare upp på vinden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset