Gabriel Landeskog gjorde en av sina bästa matcher i Tre Kronors tröja.
Gabriel Landeskog gjorde en av sina bästa matcher i Tre Kronors tröja.

En drömstart – men bara det första steget i ett World Cup där matcherna kommer tätt.Gabriel Landeskog var nöjd, men sade efter 2–1 mot Ryssland:– Det finns alltid saker som kan bli bättre.

Efter seger över den kanske svåraste motståndaren i gruppen står Tre Kronor med ena benet i semifinal.

För att ta det definitiva klivet behövs en seger till. Antingen mot Finland på tisdag kväll eller Nordamerika U23 dagen efter.

– Självklart var det här viktigt för självförtroendet, det gör att det ökar. Sedan när vi vaknar i morgon så vet vi att det är en ny uppgift på tisdag, sade Gabriel Landeskog som var en av Tre Kronors bästa spelare och gjorde ett av målen.

Att bryta den tolv år och elva matcher långa mardrömssviten mot Ryssland i stora turneringar betydde mycket.

Nästan perfekt

Att göra det efter en närmast perfekt taktisk insats var ännu bättre.

– Jag tyckte vi spelade bra och gjorde en stark match från start till slut. Det var väl sista minuten som det blev lite onödigt spännande, men jag tyckte vi kontrollerade större delen av matchen. Vi gav inte bort några större målchanser och när vi väl gjorde det så var "Markan" (Jacob Markström) där och var trygg i målet. Men perfekt är svårt att säga om någon match, tyckte Landeskog.

Perfekt eller inte. Planen är att Tre Kronor ska växa till sig ytterligare under turneringens gång.

– Det går alltid att slipa på smådetaljer.

Hyllade kedjan

För Landeskog själv och hans fjärdekedja var det också en perfekt start. Coloradoforwarden gjorde definitivt en av sina bästa matcher i Tre Kronors tröja.

– Det är svårt att ranka, men det kändes bra. Jag tyckte vår kedja spelade bra och vi lyckades med det som var målet för matchen – att försöka flytta upp spelet varje gång vi var där ute och få tid i anfallszon. Det gjorde vi bra. Både "Mickis" (Mikael Backlund) och Carl (Söderberg) gjorde bra matcher, vi funkade bra. Det var en stark match från hela kedjan, sade han.

Landeskogs mål kom efter bara fyra sekunder av ett numerärt överläge. Nicklas Bäckström vann tekningen, spelade Erik Karlsson som hittade Landeskog som också fanns i backposition.

– Det var bara att trycka till, men den går inte in om inte Hörnqvist är framför mål. Det var en grym skymning, sade Landeskog.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset