Gran Canaria etta, Bangkok tvåa. När listan över vart svenskarna helst reser under höstlovet har trillat in är dessa två platser i topp. Men den populära tiden för att resa innebär även prisökningar. ”Det lönar sig att vara ute i god tid”, säger Katarina Daniels från Ticket.

När semestern är slut för många och vardagen knappt har hunnit inledas, börjar många redan nu planera inför höstens semester. Nu börjar även statistik på höstens mest populära resmål att strömma in.

LÄS MER: Klimatexpertens tips: Så här reser du mer hållbart

Enligt nya siffror från resetjänsten Ticket väljer svenskarna i hög utsträckning att besöka Gran Canaria – ett resmål som inte sällan toppar statistiken.

Priserna ökar fort

Men man bör skynda fynda om man planerar att fly hösten, menar Katarina Daniels PR-ansvarig på Ticket.

– Det lönar sig att vara ute i god tid, både för att få de bästa priserna men också ha störst utbud av resmål och hotell att välja bland, säger hon i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Johnny har besökt över 100 länder – här är smultronställena

Höstlovet är generellt en populär tid att resa på. Detta eftersom alla skolor har ledigt samtidigt, till skillnad från sportlovet som skiljer sig kommun till kommun. Det innebär även att priserna kan gå upp just den veckan.

– Generella tips för att hitta en prisvärd höstlovsresa är, förutom att vara ute i så god tid som möjligt, också att vara flexibel kring resmål, hotell och kanske till och med avreseflygplats, fortsätter Katarina Daniels.

Fortfarande varmt kring Medelhavet

Men du behöver inte åka över hela jorden för att få sol i höst, menar Katarina Daniels.

– Medelhavet är fortfarande tillräckligt varmt för en solsemester i oktober och precis utanför topplistan finns semesterklassikerna Kreta, Rhodos, Mallorca och Antalya, säger hon.

Mest populära höstlovsresorna 2018

Förra årets placering inom parentes

Gran Canaria (1)

Bangkok (2)

Teneriffa (4)

London (3)

New York (6)

Miami (ny)

Malaga (5)

Cypern (9)

Dubai (8)

Phuket (ny)

Källa: Ticket

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om boka resor resor