I våras förlorade Eslövs AI till AS Pointoise Cergy i finalen av Champions League. Redan i första omgången av årets gruppspel ställdes man på nytt mot fransmännen och det blev en gastkramande match på över 3,5 timmar där Eslöv förlorade knappt med 2–3 och fick därmed ingen revansch.

– Känns tungt, vi hade lägen och efter tre singlarkändes det som om vi skulle kunna vinna, sade Eslövs tränare Peter Andersson.

Marcos Freitas gav hemmalaget ledningen, efter att ha hämtat in underläge 1–2 i set mot Daniel Kosiba. 

Eslöv snabbt tillbaka. Först pulveriserade Xu Hui unge Tristan Flore i tre raka. Därefter svarade Robert Svensson för en felfri insats när han också i raka set besegrade Mattias Karlsson.

Xu Hui hade sedan chansen att avgöra matchen men Marcos Freitas, som var tillbaka efter skada, ville annat. Det blev en match i högt tempo med många tuffa dueller. Xu Hui hade så när avgjort men Freitas vände åter 1–2-underläge i set till vinst.

– Tycker att Xu skulle kunna ta det men litade för mycket på sitt spel och det utnyttjade Freitas, sade Peter Andersson.

I den avgörande matchen var Tristan Flore numret för stort för Daniel Kosiba, även om Eslövs ungerska nyförvärv stred in i det sista och räddade tre matchbollar innan Flore kunde avgöra i fjärde set.

– Detta visar ändå att vi kan vara med och fightas mot de allra bästa lagen i Europa, även om det känns surt just nu, avslutade Peter Andersson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset