Fredrik Händemark och Frölundas Sebastian Stålberg i kamp om pucken. Händemark satte kvitteringen till 1–1 med 0,5 sekunder kvar men Frölunda vann matchen med 2–1.
Fredrik Händemark och Frölundas Sebastian Stålberg i kamp om pucken. Händemark satte kvitteringen till 1–1 med 0,5 sekunder kvar men Frölunda vann matchen med 2–1.

En halv sekund. Mer var det inte kvar när Fredrik Händemark kvitterade för Malmö.Till slut blev det dock ändå seger för Frölunda, 2–1 efter straffläggning.– Det är ju så nära, så det svider lite, säger Händemark.

En minut och 24,5 sekunder tidigare hade Frölunda till slut lyckats ta ledningen.

Men Malmö hade inte gett upp riktigt än, även om inte ens målskytten Fredrik Händemark kunde tro sina ögon när han såg hur lite av tiden som återstod när han räddade en poäng åt sitt lag.

– När pucken gick in kollade jag på klockan direkt och såg att det var en halv sekund kvar. Det är sjukt. Det är det senaste målet som jag har gjort i alla fall, säger han.

– Men det kändes ändå som att båda lagen förtjänade poäng, så det var skönt att få in den där.

Det blev en oerhört dramatisk avslutning på den täta toppmatchen, där till slut Frölundaforwarden Mats Rosseli Olsen blev matchvinnare med sitt avgörande straffmål.

Nihlstorp omplåstrad

Att det skulle bli målsnålt var ingen större överraskning. Malmö har visserligen haft lite svårt att göra mål på sistone, men också spelat oerhört stabilt bakåt.

Frölunda hade väldigt svårt att få hål på Redhawks och inte ens när Malmö tvingades till ett målvaktsbyte i slutet av den andra perioden uppstod någon lucka. Cristopher Nihlstorp fick kliva av sedan han fått en klubbspets i ögontrakten, i stället fick Oscar Alsenfelt kliva in under de knappt tre minuter som återstod.

Fredrik Händemark var oturligt nog inblandad även i den situationen.

– Jag visste inte det under spelet. Men när jag såg reprisen på jumbotronen såg jag att det nog var min klubba som träffade honom, säger 23-åringen.

– Men det var skönt att Cristopher kunde spela vidare. Han har ju inte stått på ett tag, men han var väldigt bra hela matchen.

Fortsatt torka

Nihlstorp var tillbaka i sista perioden och höll tätt tills det var bara drygt en och en halv minut av kvar och Frölunda fick ett fem-mot-tre-läge.

Då smällde det till slut.

Joel Lundqvist vann ännu en tekning, Johan Sundström drog till ett skott och Victor Olofsson rakade in pucken i mål.

Men det blev inget segermål.

Malmö samlade ihop till ett sista ryck och hade dessutom ett stolpskott innan Händemarks supersena kvittering.

– Det är klart att alla poäng är viktiga, så det var skönt. Men det känns lite surt att det inte räckte till att vinna sedan, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset