Strumpor i sandalerna kan komma att bli en stor modetrend våren 2017. 
Strumpor i sandalerna kan komma att bli en stor modetrend våren 2017. 

När någon säger strumpor i sandaler tänker nog de flesta på sin pappa eller morfar men nu kan det komma att ändras. Enligt Washington Post kommer det vara en av de största trenderna våren 2017. Metros moderedaktör Martin Hansson ger tummen upp.

Martin Hansson, moderedaktör. 

Strumpor i sandalerna är enligt många något som bara män på semester har. Men den tanken kan nu skrotas. För enligt Washington Post kommer det vara en stor trend i vår, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

Under New York Fashion Week såg vi bland annat strumpor i sandaler när märket Stampd visade upp sin herrkollektion för våren 2017. Även Versace och Calvin Klein har tidigare haft modeller med strumpor i sandalerna. Metros moderedaktör Martin Hansson tror att trenden kommer ifrån att mode och sport kombineras mer och mer.   

– Vi ser allt fler stora modevarumärken som kombinerar sport och mode – där strumpor i sandaler och andra lätta skor – självklart är en del av det funktionella. 

Att ha strumpor i sandaler får i alla fall hans godkännande. 

– Det kräver en viss stil-koll av sin bärare för att lyckas snyggt men jag ger tummen upp för strumpor i sandaler. Jag ler alltid mot människor, oavsett ålder, som bryter en gammal förlegad stilregel. 

►LÄS MER:  Träningsexperterna reder ut: Funkar det att stretcha?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset