Demokraterna presidentkandidat Hillary Clinton tillsammans med artisten Jennifer Lopez under en tillställning där väljarna i Miami, Florida uppmanades att gå ut och rösta.
Demokraterna presidentkandidat Hillary Clinton tillsammans med artisten Jennifer Lopez under en tillställning där väljarna i Miami, Florida uppmanades att gå ut och rösta.

Demokraternas senatsledare Harry Reid anklagar FBI-chefen för dubbelmoral och lagbrott – och för att lägga locket på om Donald Trumps eventuella kopplingar till den ryska regeringen.

I brevet – som har offentliggjorts på senatorns officiella webbplats – skriver Harry Reid att FBI-chefen James Comey kan ha brutit mot lagen när med sitt agerande "så uppenbart stöttar ett politiskt parti före ett annat". Det kan vara ett brott mot lagen – närmare bestämt den så kallade "Hatch act", som förbjuder FBI-tjänstemän att i sin myndighetsutövning försöka påverka ett val.

Harry Reid anklagar också Comey för "störande dubbelmoral" i hur han har hanterat känsliga uppgifter om presidentkandidaterna.

Kopplingar till Ryssland

Senatorn nämner att det har blivit tydligt att James Comey "innehar explosiv information" om kopplingar mellan Donald Trump, hans nära rådgivare och den ryska regeringen – men att han i det fallet har valt att lägga locket på.

"Däremot, så snart du kom över minsta lilla insinuation som rör Clinton, skyndade du dig att offentliggöra det på det mest möjliga negativa sättet", skriver Reid.

Enligt Washington Post var FBI-utredarna redan för flera veckor sedan medvetna om att de mejl de hittat i en annan utredning eventuellt kunde kopplas till Hillary Clinton. Men av oklar anledning valde de att vänta innan de informerade sin högsta chef.

Tar veckor att granska

Enligt uppgifter till flera amerikanska medier handlar det om många tusen mejl som har hittats och som det troligen kommer att ta flera veckor att gå igenom – långt efter att det amerikanska presidentvalet är avgjort. Och då är det inte ens säkert att ett enda av mejlen faktiskt har någon avgörande koppling till Hillary Clinton, vilket FBI-chefen redan i sitt brev till kongressen i fredags medgav.

Medan Demokraternas presidentkandidat Clinton på söndagen riktade in sig på väljare i Florida, var Trumps fokus de västra delstaterna Colorado och Arizona. Republikanen Trump vältrade sig i bomben som FBI-chefen släppt så kort innan valet.

– Det här är den största skandalen sedan Watergate, sade Trump under ett kampanjmöte i Colorado, och fortsatte att kritisera Clinton och sade att hon är oärlig.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset