Vill du ha nytt jobb? Ett tips är att vara extra aktiv i jobb-sökandet den här veckan.

Gustav Hugosson

Lars Mattsson var snabb och sökte jobb redan i somras – i förra veckan började han nytt jobb.

Under semestern är det många som sagt upp sig, vilket gör att vakanser nu uppstår. Den som är snabb på att agera kan kandidera till dessa tjänster innan de har hunnit utannonseras.

– Jag rekommenderar att utnyttja sensommaren för att knipa de attraktiva positionerna inför hösten. Som arbetssökande är det viktigt att sticka ut i mängden och det är en fördel om man då är tidigt ute, säger Niclas Wate, vd på rekryteringsfirman Roi:recruit.

En som tagit chansen att söka jobb innan den ”officiella” rekryteringsruschen börjar på allvar i september är Lars Mattsson:

-- Jag trodde inte att mitt jobbsökande skulle ge resultat förrän i september. Men det lossnade rejält redan i somras. Jag skrev på för mitt nya jobb i mitten av juli och började tjänsten i förra veckan, säger Lars, som nu har jobb som systemtekniker på ett konsultföretag.

– Många företag gör stora satsningar inför hösten, och behöver samtidigt säkra sig om resurser. Ofta börjar de allt för sent med sina rekryteringar, så du som håller dig framme nu har en bättre chans att få jobb snabbare än du kanske tror, råder Niclas Wate.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset