Kennedy Bakircioglu jublar med Mats Solheim efter segermålet.
Kennedy Bakircioglu jublar med Mats Solheim efter segermålet.

Publikfesten i Jönköping slutade med ett sent avgörande när Kennedy Bakircioglu slog till.Hammarby vann mot J Södra med 1–0.

Hammarby fortsätter att rulla på den oslagbara vägen. Sju matcher utan förlust är det nu efter bortasegern, ett facit som rimmar positivt för Hammarby.

– Återigen är det en fast situation som avgör matchen och det sällan något vi pratar om i fotbollen, sade Nanne Bergstrand när han mötte pressen.

Statistiken blir inte heller sämre när Nanne Bergstrands lag lyckades hålla nollan ännu en gång, vilket innebär att Hammarby bara ha släppt in två mål på sju raka matcher.

Mot J-Södra släppte bortalaget till två skott på mål.

– Jag är glad och stolt över vårt sätt att spela försvarsspel, vi släpper bara till två avslut under hela matchen och det är grunden till att vi har den raden av matcher utan förlust.

Kaptenen blev matchhjälte

Matchvinnaren Kennedy Bakircioglu fick slutordet när alla stod och stampade. Hammarby-kaptenen bröt dödläget på ett volleyskott som letade sig rakt in i mål.

– Ibland får man till sådana träffar, det krävs att du tajmar rätt och vinklar kroppen så att du kommer rätt på skottet, kommenterade målskytten.

Målet och vinsten kom som en revansch från poängtappet i våras mot J-Södra.

– Vi krigade till oss en rättvis seger, vi är stabila och svårslagna, sade Kennedy Bakircioglu som litade på att skottet skulle gå i mål.

Målet blev avgörande för att Hammarby skulle vinna matchen. Men också för målskytten som pangade in sitt sjätte mål för säsongen.

– Vi har lovat varandra att vi ska ha en bra inställning, vara lojala och gå mot samma håll som lag.

Inget säkrat kontrakt

Segern resulterade i att Hammarby befäste sin niondeplacering och en säkerställd mittenposition i allsvenskan. Men också att självförtroendet blir starkare efter en knackig vår.

– Segrar ger självförtroende men jag tycker att det borde vara tvärtom. Det här ger oss ett kollektivt självförtroende som bara blir starkare när man inte förlorar på sju matcher, berättade Nanne Bergstrand.

Som medger att Hammarby ännu inte har säkrat kontraktet.

– Vi har en hösttabell som vi vill komma högt i, kontraktet är ännu inte klart, det brukar krävas 30 poäng för att slippa kvala.

I nästa omgång på torsdag tar Hammarby emot Häcken på hemmaplan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset