Pendeltågsblottaren togs in på förhör, då ofredande han förhörsledaren.
Pendeltågsblottaren togs in på förhör, då ofredande han förhörsledaren.

När en misstänkt serieblottare förhördes av polis uppmanade han den kvinnliga förhörsledaren att ta av sig kläderna. Hon tyckte att det var ”sjukt obehagligt”. Mannens släpptes efter förhöret och fortsatte att blotta sig för resenärer.

Den 26-årige mannen misstänktes för att vid flera tillfällen ha blottat sig för resenärer på pendeltågen i Stockholmsområdet.

”Sjukt obehaglig”

Mannen förhördes då på polisstationen av en kvinnlig polis. Mitt under förhöret uppmanade han henne att ta av sig kläderna. I rätten har hon beskrivit händelsen som ”sjukt obehaglig” och att hon ”som kvinna kände irritation”.

Efter förhöret försattes mannen på fri fot, och fortsatte då att blotta sig för resenärer på pendeltågen.

Nu har mannen dömts för hela åtta fall av sexuellt ofredande och ett fall av olaga hot. 

LÄS MER: Serieonanist åtalas – onanerade i fönster flera gånger i veckan

Släpptes fri – begick nya brott

Om poliskvinnan som ofredades, går att läsa i domen:

”Han (NN) ville att de två skulle vara nakna tillsammans, att hon skulle ta av sina kläder och att hon skulle ha sex med honom. Hon uppfattade att det som han sade var riktat mot henne som person och inte som polis”.

LÄS MER: Pedofilen sökte upp sina offer på nätet – döms för brott mot 63 flickor

Samtliga fall som mannen nu har dömts begicks under april. Han döms nu till rättspsykiatrisk vård, och ska betala skadestånd till sina offer på totalt 72 200 kronor. Av summan fick den kvinnliga polisen 5600 kronor i skadestånd.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset